Between Spaces Commission

The Making Of | Between Spaces

I enjoy process. I enjoy immersing myself in making and seeing layers of physical work build upon one another to create a finished work. So much of what I enjoy in my practice is the developmental stages, the engagement with the work and the physical involvement of creating. It’s one of the main reasons why I am interested in creating works that are engaging to the senses, transferring even a small part of my making experience to the user who experiences the finished product.

The process of creating Between Spaces was quite long one, a large scale work of many small components, each with layers of processes. I decided I wanted to document some of that. Snapshots of techniques involved, and a suggestion of the repetitive nature of making. I didn’t document every stage, partially to avoid a documentary length video, but admittedly mostly because I got too involved in the making aspect and forgot about the camera!


Installation Commission | University of Nottingham

I’ve recently won a commission to create an installation for the University of Nottingham’s Ingenuity Centre at Jubilee Park! I first put forward a proposal in July 2017, and was shortlisted and then selected in October 2017.

Below are a few of the images that I took of the building prior to proposing my work.

My work will be created throughout 2018 and then installed in the atrium space of the building later in the year. I’ll be sure to come back and update with some behind the scenes of the making process, as well as the final installation!